Detta är en betaversion av Skolverkets nya webbplats som enligt plan ska lanseras i slutet av juni. Innehållet är fortfarande under uppbyggnad och det kan hända att den information du söker saknas. Besök i så fall www.skolverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om kakor.

Planeringsverktyg för studie- och yrkesvägledare

Här finns planeringsverktyg som stöd för dig som arbetar som studie- och yrkesvägledare.

Planeringsstöd för examen inom komvux på gymnasial nivå

Verktyget är i första hand ett stöd för studie- och yrkesvägledare för planering av gymnasieexamen inom komvux.

Verktyget ger möjlighet att hantera och bedöma vilka nya och gamla kurser som kan ingå i en önskad gymnasieexamen, samt hur dessa förhåller sig till gymnasieskolans program. Det kan bidra till en kvalitetssäkrad studieplanering och ge stöd till kommunernas arbete med rätten för vuxna att läsa in grundläggande och särskild behörighet till högre studier.

Verktyget ligger idag ute som betaversion, vilket innebär att den forfarande är under utveckling. Lansering av en uppdaterad version beräknas ske under hösten 2018.

Vertyget Planeringsstöd för vuxenutbildningenlänk till annan webbplats

Verktyget Stöd för kartläggning av yrkeskunskaper

Yrkesgrupper som kan ha nytta av verktyget är studie- och yrkesvägledare, yrkeslärare, ämneslärare eller handläggare på Arbetsförmedlingen.

Verktyget kan användas vid vägledning och kartläggning av personer, som har behov av att få sina yrkeskunskaper, yrkesfärdigheter och yrkeskompetenser synliggjorda. Verktyget är baserat på det centrala innehållet i nationella yrkeskurser för att göra det möjligt att matcha individens samlade erfarehet mot innehåll i gymnasiala utbildningar. Verktyget är översatt till ett antal främmande språk, vilket kan underlätta att fler personer får sina yrkeskunskaper synliggjorda.

Verktyget Stöd för kartläggning av yrkeskunskaperlänk till annan webbplats

 

Till toppen Gå till toppen på sidan